AkdenizMersinYurtiçi Gezilerimiz

Mamure Kalesi Gezi Rehberi – Mersin’de Gezilecek Yerler

Mamure Kalesi Gezilecek Yerler

Akdeniz’in binlerce yıllık tarihine tanıklık etmiş Mamure Kalesi’ni daha önce hiç ziyaret ettiniz mi? Bu sefer rotamızı Mersin’e çevirdik! İşte Mamure Kalesi gezi rehberi için detaylar…

Mamure Kalesi Nerede? Mamure Kalesi Hakkında Kısa Bilgi

Mamure Kalesi gezi rehberi ile Türkiye’nin en görkemli kalelerinden birisini ziyaret etmek mümkün!

Türkiye’nin güneyinde, Mersin’in Anamur ilçesinde yer almaktadır. Kıyı boyunca uzanan tarihi kale, Anamur’un 6 kilometre güneydoğusunda ve Mersin- Antalya otobanı üzerinde yer almaktadır.

Mamure Kalesi’ne nasıl gidilir sorularını duyar gibiyiz. Mamure Kalesi’ne gitmek için ilk olarak Mersin’e gelmelisiniz. Şehirlerarası otobüslerle Mersin Otogar’a gelebilmeniz mümkün. Tercihiniz hava yolu olacaksa Adana Havalimanı’na gidebilir ve ardından otobüsle Mersin’e geçebilirsiniz. Antalya üzerinden de Anamur’a gelmek mümkündür.

Mamure Kalesi Gezisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

23 bin 500 metrekarelik alanıyla Mamure Kalesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Görkemli yapısı ile ziyaretçilerin ilgisini toplayan kale, bugüne kadar korunan en büyük Orta Çağ kalelerinden birisidir.

Mamure Kalesi gezi rehberi, kale berrak ve tertemiz deniz manzarası, 39 kulesi, kaleyi çevreleyen burçları, su sarnıçları ve dış kısmında bulunan hamamı ile ziyaretçilerini cezbetmektedir. Hamamın giriş kısmı yıkılmıştır ancak diğer kısımları günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kalenin mimarisine bakıldığında her döneme ait bir iz taşıdığı görülmektedir.

Mamure Kalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunur. Sahil kıyısındaki kayalıklar üzerinde bulunan bu kale, usta sanatçı Cüneyt Arkın’ın filmlerinde surlarından atladığı kaledir. Mamure Kalesi gezisi için oluşturacağınız rotada 1500 yıl geriye uzanan tarihi ve 1960’lı yılların filmlerine yaptığı ev sahipliği ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Mamure Kalesi, ziyaretçilerini haftanın her günü ağırlamaktadır. Müze Kartı’nın geçerli olduğunu ve giriş ücreti olarak cüzi bir miktar ödeyeceğinizi belirtelim. Mamure Kalesi gezisi, tarihi atmosferiyle birlikte muhteşem manzarasıyla da sizi karşılamaktadır.

Mamure Kalesi Gezisi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Akdeniz iklimine sahip olan Mersin, yaz aylarında 35 dereceye çıkabilmekte ve ağustos aylarında sıcaklığın en yüksek seviyede olduğu bilinmektedir. Burayı ziyaret için ilkbahar ve sonbahar ayları uygun zamanlardır. Ancak Mersin’de gidebileceğiniz birçok plaj mevcuttur. Bu nedenle Mamure Kalesi gezi rehberi ile tatil planlarınızı birleştirebilirsiniz. Yaz tatilinde yapacağınız ziyaret ile Mersin’in festivallerine de katılabilirsiniz.

Mamure Kalesi Ne Yenir?

Mersin mutfağına çevre illerde olduğu gibi oldukça sık et girmektedir. Soğan ve biberle sacda kavrulan tantuninin ana yurdu Mersin’dir. Mamure Kalesi gezi rehberi kapsamında tantuni ve kebap çeşitlerini deneyebilirsiniz. Mersin’de ne yenir sorusunun cevabı ilk olarak tantuni olmakta ve arkasından kerebiç ve künefe gelmektedir. Çöven otundan yapılan beyaz köpüğü ile kerebiç tatlısını hiç denemediyseniz mutlaka öneriyoruz.

Mamure Kalesi Görülmesi Gereken Yerler

Adam Kayalar

Adam kayalar, Silifke ilçesinde taş kabartmaları ile ünlüdür. Kabartmalar ile alakalı herhangi bir tarihi belge bulunmamaktadır. 4 kadın, 11 erkek, 2 çocuk, 1 dağ keçisi ve Roma kartalından oluşan kabartmalar yer almaktadır. Çok sayıda kişinin dikkatini çeken bu yamaç üzerindeki kabartmaları Mamure Kalesi gezi rehberi için oluşturduğunuz listenize ekleyebilirsiniz.

Mersin Marina

Yaşam merkezi temasıyla 2011 yılında hizmete girmiştir. Şehir marinası olarak kentin sosyal hayatına yeni bir soluk getirmiştir. Alışveriş merkezi, restoranlar, spor merkezi, yatlara hizmet eden bölümleri ile birçok sosyal olanağa sahiptir.

Kız Kalesi

Erdemli ilçesinin önemli turizm merkezlerinden birisidir. Bir adacık üzerinde yer alan Kız Kalesi olduğu bölgeye de adını vermiştir. İki plajı ve sahilinin güvenli olması ile ziyaretçilerin ilgi odağı olmaktadır. Ayrıca kaleye isterseniz yüzerek gidebilirsiniz isterseniz de deniz bisikletlerini kullanabilirsiniz.

Anamurium Antik Kenti

Anadolu’nun güneyindeki en uç noktasında bulunan Anamur Burnu’nun doğuya bakan yamaçlarında kurulmuştur. Geçmişi ile ilgili kesin bilgiler yoktur. Anemurium, yukarı ve aşağı kent olarak iki bölümden oluşur. Göz kamaştıran yapıları arasında 3 hamam, surlar, 60 metre genişliğinde tiyatro ve 900 kişilik konser salonu yer almaktadır. Kentte bulunan mozaikler Anamur Müzesi’nde sergilenmektedir.

Mamure Kalesi Gezi Listesine Buraları Mutlaka Eklemelisiniz!

Cennet ve Cehennem Obruğu

Silifke ilçesinde yer almaktadır. Cennet obruğu, kimyasal erozyonla tavanın çökmesi sonucu oluşmuştur. Çökük tabanın güney ucunda en derin noktası 135 metre olan ve 200 metre uzunluğunda büyük bir mağara girişi vardır. Mağaranın giriş kısmında ise küçük bir kilise bulunmaktadır. Kilisenin giriş kapısı üzerinde 4 satırlık kitabe vardır. Kitabede Meryem Ana’ya ithafen yapıldığı yazmaktadır. 75 metre kuzey kısmında ise Cehennem obruğu yer almaktadır. Cehennem obruğu da aynı şekilde oluşmuştur. Kenarları iç bükeydir. Bu nedenle içerisine girilememektedir.

Mersin Arkeoloji Müzesi, Mersin Atatürk Müzesi ve Tarsus Müzesi de Mamure Kale gezisi sırasında gezilecek yerler arasındadır. Tarsus Şelalesi, Silifke’nin Göksu Deltası, Mersin Plajı yaz aylarında ziyarete gelecek olan misafirlerin listelerine eklenebilir. 

  • Buna ek olarak daha fazla yer keşfetmek ve farklı tatil fikirleri edinmek için YouTube kanalımızdaki içeriklere de göz atabilirsiniz.

dijital gocebe

Alışılmış hobilere ilgi duyan, teknoloji çağına ayak uydurmuş, yeni şeyler keşfetmeyi seven birisiyim. Yeni fırsatlar yakalamayı ve fırsatlar yaratmayı iyi bilirim. İçerik oluşturmayı ve bunları paylaşmak benim için mükemmel bir aktivitedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu