AkdenizMersinYurtiçi Gezilerimiz

Efsaneler Tarihinin En Bilineni: Mersin Kız Kalesi Gezi Rehberi

Mersin Gezilecek Yerler

Denizin ortasında bir tarihe daha önce hiç şahit oldunuz mu? Deniz ve tarihin kesişim noktası Kız Kalesi gezi rehberi için rotanızı oluşturmaya başlayın!

Kız Kalesi Nerede? Kız Kalesi Hakkında Kısa Bilgi

Taşsız kumsalı, masmavi denizi ile Kız Kalesi gezi rehberi rotanızı Mersin’e çeviriyor.

Kız Kalesi, Mersin’in Erdemli ilçesindedir. Önemli turizm merkezlerinden olan Kız Kalesi, Mersin’e 60 kilometre ve Erdemli’ye 23 kilometre uzaklıktadır. Silifke’ye de 28 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Mersin’e ulaştıktan sonra Kız Kalesi’ne nasıl gidilir sorusunun cevabı ise oldukça kolaydır. Önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kız Kalesi için bölgeye ulaşım minibüslerle sağlanmaktadır. Yazın 5 dakikada bir, kışın ise 15 dakikada bir taşıma kooperatifinin otobüsleri kalkmaktadır.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Mersin’e gelmek için şehirlerarası otobüsleri kullanabilirsiniz. Eğer tercihiniz uçak olacaksa en yakın havalimanı Adana’da bulunan Şakirpaşa Havalimanı’dır.

Kız Kalesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kız Kalesi’nin tarihi adı Korykos’tur. Bundan yıllar önce, Korykos’un kralı bir kız çocuğunun olmasını istiyormuş. Kral, gece gündüz Tanrı’ya yalvarır, dualar edermiş. Duaları gerçek olan kralın isteği yerine gelmiş ve bir kız çocuğu olmuştur. Zaman içinde bu kız çocuğu büyür ve güzeller güzeli bir prenses olur. Etrafındakiler güzelliğiyle prensese hayran olurken yardımseverliği için de onu çok severler.

Bir gün Korykos’a gelen bir falcı, kralın emriyle saraya getirtilir. Kral, kızının geleceğini falcıdan öğrenmek ister. Falcı, prensesin eline bakar ve birden irkilir. Prensesi bir yılanın soktuğunu ve bunun da kimsenin engelleyemeyeceğini krala anlatır.

Kral, falcının gidişinin ardından derin düşüncelere dalar. Kızını bu hadiseden korumak için sahile yakın bir yere kale yaptırmaya karar verir ve kızını bu kaleye kapatır.  Prenses ne olup bittiğini anlamaz ve üzülmekten kahrolur. Bir gün saraydan kaleye bir meyve sepeti gönderilir. Sepetin içinden çıkan bir yılan, güzel prensesi zehirleyerek öldürür.

Mersin’de neler yapılır, gezilecek yerler nerelerdir, yapılacak şeyler nedir kısmına gelecek olursak Kız Kalesi, Mersin’in en ünlü plajları arasında yer alır. Tarihi dokusu, ince kumu, tertemiz denizi ile size derin bir nefes aldıracaktır. Güvenle girebileceğiniz 300 metre ve 1200 metre uzunluğunda iki plaja sahiptir. Sahilinin derin olmamasından dolayı çocuklu aileler gönül rahatlığıyla burayı ziyaret edebilir. Çevresinde bulunan ekonomik konaklama alanlarıyla yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir.

Kız Kalesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır ve çevresindeki antik kent ve ören yerleriyle Kız Kalesi gezi rehberi için alternatif imkanlar sunmaktadır. Aynı zamanda, yaz sezonunda kültür, turizm ve spor festivalleri yapılmaktadır.

Deniz Kalesi olarak da bilinen Kız Kalesi, deniz içerisindedir ve kara ile arasında 200 metre mesafe vardır. Ziyaretçiler, yüzerek kaleye ulaşabilirler. Başka bir seçenek ise deniz bisikletleridir. Deniz bisikletleri saat karşılığı kiralanmaktadır. Adaya bu bisikletlerle 10-15 dakika içinde ulaşabilirsiniz. Kız Kalesi’ni Müze Kart ile ücretsiz gezebilirsiniz.

Kız Kalesi Gezisi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgeye, Kız Kalesi gezi rehberi için ziyaretinizi yaz aylarında gerçekleştirebilirsiniz. Birçok turistin geldiği ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği yaz aylarında denizin tadını çıkarabilirsiniz. Mevcut turizm tesislerinden yılın her ayı faydalanmanız mümkündür.

Kız Kalesi Neler Yenir?

Yörük kültürünün hakim olduğu bölgede, sıkma yemeye gidebilirsiniz. Akdeniz’in en güzel deniz ürünlerini de Kız Kalesi gezi rehberi ile tadabilirsiniz.

Mersin’e gelmişken tantuni yemeden gitmeyin. Ancak bazı yerler lavaş kullanmaktadır. Açık ekmek olarak bilinen yufka olduğunu teyit etmenizi öneririz.

Kerebiç, fıstık veya ceviz dolgulu irmikten yapılan bir tatlıdır. Ham maddesi çöven otu olan beyaz bir köpük içerisinde servis ediliyor. Bu tatlıyı da eğer ne yenir diye soruyorsanız Mersin gezisi sırasında deneyebilirsiniz.

Kız Kalesi -İçin Tavsiyeler

Kız Kalesi, Hitit dönemi ile başlayan Helenistik, Roma ve Bizans ile devam eden tarihsel süreçte Akdeniz’in en önemli liman kentlerinden birisi olan Korykos Antik Kenti içerisinde yer almaktadır. Dış çevre uzunluğu 200 metre olan kale ile tarihle harmanlanan denizin tadını Kız Kalesi gezi rehberi ile çıkarabilirsiniz.

Cennet ve Cehennem Obrukları

Silifke ilçesinde yer almaktadır. Cennet obruğu, yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyon sebebiyle tavanın çökmesi sonucunda oluşan büyük bir çukurdur. Çökük tabanın güney ucunda büyük bir mağara girişi ve bu mağaranın ağız kısmında küçük bir kilise bulunmaktadır. Cennet obruğunun 75 metre kuzeyinde de Cehennem obruğu vardır. Efsaneye göre, Zeus alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon’u bir kavgada yendikten sonra bir süre onu Cehennem çukuruna hapsetmiştir.

Astım Mağarası

Mağara, birbirinden ilginç ve farklı şekillere sahip dev dikit ve sarkıtlara ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle fotoğraf meraklıları için mağaranın iç aydınlatması da çarpıcı görüntülere imza atmaktadır.

dijital gocebe

Alışılmış hobilere ilgi duyan, teknoloji çağına ayak uydurmuş, yeni şeyler keşfetmeyi seven birisiyim. Yeni fırsatlar yakalamayı ve fırsatlar yaratmayı iyi bilirim. İçerik oluşturmayı ve bunları paylaşmak benim için mükemmel bir aktivitedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri