Sanal Gezi Turları

Troya Müzesi Sanal Tur Nasıl Yapılır?

Troya Müzesi Nerede?

Kültürlerarası etkileşim için müzeleri eşsiz bir kaynak olarak mı görüyorsunuz? Eğer öyleyse mutlaka Troya Müzesi sanal tur gezintisi yapmayı denemelisiniz!

Troya Müzesi Sanal Tur Hakkında

Çanakkale’de yer alan Troya Müzesi’nde Troya Antik Kenti’ne ait eserler sergilenmektedir. Troya Müzesi’ne dışarıdan bakıldığında topraktaki bir yarıktan yükselmiş dev bir buluntu olarak algılanmaktadır. 2018 yılında ziyaretçilerine kapılarını açan müze, zeminle birlikte üç kattan oluşmaktadır. Sergi alanlarına toplamda yaklaşık 480 metrelik rampalardan çıkılmaktadır. Kopya eserlerin yer almadığı müzeyi Troya Müzesi sanal tur imkanı ile de gezme şansınız bulunmaktadır.

Troas Bölgesi Arkeolojisi, Troya’nın Tunç Çağı, İlyada Destanı ve Troya Savaşı, Antik Dönemde Troas ve İlion, Doğu Roma ve Osmanlı Dönemi, Arkeoloji Tarihçesi, Troya’nın İzleri olarak yedi başlığa bölünmüş bir hikayeyi takip ederek müzeyi geziyorsunuz. Yaklaşık 6000 eserin teşhir edildiği müzenin deposunda ise 30.000’den fazla eser bulunmaktadır.

Troas, coğrafyası ve arkeolojik kalıntılarıyla genel olarak anlatılan zemin katta, Parion Bronz Amphora, Assos Vitrini, Müzisyenler Grubu, Çan Altıkulaç Lahdi, Aphrodite Heykel, Kouros (Kuros) Heykeli ve Ok Uçları bulunmaktadır. Troya Müzesi sanal turunu yaparken bu eserlerin tamamını tüm detaylarıyla inceleyebilirsiniz. Bir diğer sanal gezimiz olan Hattuşa Müzesi Sanal Turu Gezisi Artık Ücretsiz! yazımıza da bakabilirsiniz.

Troya Müzesi: Bir Tarihten Daha Fazlası

Troya’nın Tunç Çağı dönemine ışık tutan birinci kat, kronolojik bir sırayla katman ve gelişim evrelerini anlatmaktadır. Tunç Dönemine ait çevre ilişkileri, zanaatı, gündelik yaşamı ve günümüze miras bırakılmış üretim biçimlerine atıfta bulunulmaktadır. Troya Müzesi sanal tur sırasında karşınıza çıkacak gemi-vitrin ve savaş sonunda terk edilme hikayesinin temsili sergilerini bu katta görebilirsiniz.

İkinci katta Arkaik Çağ’dan Doğu Roma İmparatorluğu’na uzanan döneme ait eserlere yer verilmektedir. Doğu Roma Dönemi’ne ait Troas ve çevresi harita ve görselleri, metinleri, çanak ve çömlek, heykel, yazıt, haç gibi eserlere yer verilmiştir. İlyada ve Troas Destanı’nın da bölgeye olan yansımalarını konu almıştır.

Çanakkale Boğazı’nın Osmanlı Dönemindeki önemini anlatan fotoğraflar, gravür ve metinler üçüncü katta bulunmaktadır. Çanak ve çömlek geleneği, sosyal yaşam taş eserler, taş işçiliği, seramikler ve sikkeler de bu katta yerlerini almışlardır.

Müzenin bir de terası bulunmaktadır. Yapının çatısında bulunan teras, Troya Müzesi sanal tur gezintisinde 360 derece döndürülerek gezilebilmektedir.

Çanakkale il merkezinden Tevfikiye Köyü minibüslerini kullanarak ulaşabileceğiniz müzenin giriş ücreti yaklaşık 50 TL’dir. Haftanın her günü müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Evde kaliteli zaman geçirmek istiyorsanız müzeyi aşağıdaki butondan ücretsiz ve online bir şekilde gezebilirsiniz.

  • Buna benzer daha birçok tatil ve gezi fikirlerinden yararlanmak için YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

dijital gocebe

Alışılmış hobilere ilgi duyan, teknoloji çağına ayak uydurmuş, yeni şeyler keşfetmeyi seven birisiyim. Yeni fırsatlar yakalamayı ve fırsatlar yaratmayı iyi bilirim. İçerik oluşturmayı ve bunları paylaşmak benim için mükemmel bir aktivitedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu