EgeİzmirYurtiçi Gezilerimiz

Selçuk Gezi Rehberi: Yurtiçi Tatil Fırsatları İzmir’de Bekliyor!

Selçuk Gezilecek Yerler

Selçuk gezi rehberi tatilcilere unutamayacakları bir dönem yaşatıyor. Yeni yerler keşfetmek isteyenler için yeni bilgiler sunuyor.

Selçuk Gezi Rehberi

Eşsiz mimariye sahip, farklı kültüre ev sahipliği yapan, gezerken kendinizi tarihin en derin izlerinde yürüyor gibi hissedebileceğiniz görkemli bir metropol kent tatiline hazırsanız Selçuk Gezi Rehberi yazımız size ışık tutacaktır.

Selçuk Nerede?

Ülkemizde Selçuk tatil beldesi konumunda belki de en dikkat çekici yerlerden bir tanesi olup İzmir’in en bilinen ilçelerinden biridir. Dünyanın yedi harikalarından biri olan Artemis Tapınağı’nın bulunduğu ilçenin batısında 8 km uzaklıkta Ege Denizi bulunur. Kurtuluş Savaşı esnasında Akıncılar ismi ile Kuşadası’na bağlı iken 1957 yılında İzmir’in en güneyinde bulunan ilçesi olmuştur. Güneyinde Aydın ili bulunan ilçe İzmir merkeze 82 km uzaklıktadır.

Selçuk Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler

Selçuk’ta tatilinizi yapmaya karar verdiğinizde gezilecek yerler için Selçuk Gezi Rehberi açıklamalarına göz atmadan plan yapmamalısınız. Eski kalıntılar, içinde müthiş koleksiyonların bulunduğu müzeleri ve daha birçok ilginizi çekecek noktaları görebilme şansınız vardır.

Efes Antik Kenti
Burayı gezebilmek için en az 2/3 saat ayırmanız tavsiye edilir. Sabah saat 08.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyarete açık, tarihin izlerini fazlası ile taşıyan bir mekândır.

selçuk gezi rehberi

Meryem Ana Evi
2008 tarihinde tabiat parkı olarak ilan edilen bu alan 354 hektarlık bir alanda inşa edilmiştir. Belirli festival ve özel günler dışında ziyarete açık bir Katolik ibadethanedir.

selçuk gezi rehberi

Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti Tiyatrosu
65 basamaklı ve 25.000 kişi kapasiteye sahip olan tiyatro Panayır Dağı eteklerinde bulunur. Sanat tarihinin dünya çapında en önemli eserleri arasındadır.

selçuk gezi rehberi

Efes Antik Umumi Tuvaleti
Her bir metrelik alanda helâ taşının açıldığı mermer kaplı bir alandır. O dönemde ahlak anlayışı farklı olduğu için toplu olarak her konuda konuşmaların yapıldığı söylenmektedir.

selçuk gezi rehberi

Efes Antik Kenti Odeon
Antik dönemde müzik dinletileri için özel olarak yapılan mimarlık eserlerine verilen isim olan Odeon tüm ihtişamı ile Efes Antik Kenti içerisinde bulunur.

selçuk gezi rehberi

Celsus Kütüphanesi
Vakti zamanında yaklaşık 14.000 adet kitap bulunduğu söylenir. İyonya döneminde inşa edilmiştir. İki katlıdır. 3. yüzyılda yaşanan deprem sonrasında okuma salonu, sonrasında ise Orta Çağ’da ön kısmının yıkıldığı tahmin edilmektedir.

Celsus Kütüphanesi

Ephesus Terrace Houses
2012 yılında kapanıp 2014 yılında tekrar ziyarete açılan müze, Efes’te yapılan kazılara ev sahipliği yapar. En çok ziyaret edilen müzeler arasında bulunur. Arkeoloji ve Etnoğrafya müzesi olarak ikiye ayrılır.

selçuk gezi rehberi

Saint John Kilisesi
Aziz Yahya kilisesi olarak bilinir. Her gün ziyarete açıktır. Yaz ve kış dönemi olarak ziyaret saatleri değişkenlik gösterebilir. Ören yeri olarak görülmeye değer bir konumdadır.

Saint John Kilisesi

Hadrian Tapınağı
Korinth düzenine göre inşa edilmiş olan ve içerisinde İmparator Hadrianus’un heykelinin olduğu tarihi bir yapıdır.

selçuk gezisi

Artemis Tapınağı
Arkeolojik değeri bulunan Yunan tapınağı kalıntılarıdır. Tarihinin M.Ö. 550 yıllarına kadar dayandığı bilinir. Tanrıça Artemis adına yapılmıştır ve dünyanın 7 harikasından biridir.

selçuk gezi rehberi

İzmir Selçuk Gezi Rehberi Devam Ediyor!

Kuretler Caddesi
Efes’e gelenlerin rahat dolaşımına izin veren geniş ve en ünlü caddesidir. Altında zamanında kurulmuş olan kanalizasyon sistemi bile günümüze ders verir niteliktedir. Trajan Çeşmesi, hamam, tuvalet ve Hadrian Tapınağı bu cadde üzerinde yer alır.

Kuretler Caddesi

Liman Caddesi
Limandan tiyatro binasına kadar uzanan Arkadiana’nın her iki tarafı çok iyi bir şekilde korunmuş mermer sütunlar ile çevrilidir. Kral Yolu olarak bilinir.

Liman Caddesi

Yedi Uyurlar Mağarası
Hem İslam dini hem de Hristiyanlar açısından önemli sayılan hikâyeye göre yedi gencin uyuduğu mağaradır. Günümüze kadar gelen efsanesinin geçtiği yerdir. Kuran’a göre Mersin’de olduğu ileri sürülen bu mağarayı Hristiyanlar Efes olarak belirlemiştir.

Yedi Uyurlar Mağarası

Efes Müzesi
Bakmaya ve resmetmeye doyamayacağınız heykellerin hepsini bir arada görebileceğiniz ve sabah saat 08.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyarete açık bir müzedir.

Efes Müzesi

Tren Müzesi
Avrupa’da bulunan en büyük Buharlı Lokomotif koleksiyonlarına sahip olan müze açık havada sergilenen bir demiryolu müzesidir.

Tren Müzesi

Selçuk tatil yeri olarak gezilecek ve görülecek o kadar çok tarihi kalıntıya sahiptir ki sayılanlar dışında da birçok tarihi kalıntı bulunur. Efes Antik Kenti, Trajan Çeşmesi, Herakles Kapısı, Efes Antik Kenti Agora, Varius Hamamı, Belediye Sarayı, Domitianus Tapınağı, Memmius Anıtı, Pollio Çeşmesi, Eski Hamam Harabeleri, Lecanius Bassus Çeşmesi, Çamlık Buharlı Lokomotif Müzesi, Maket Köy, Türk Hamamı Müzesi, Cittantica Ephesus Park bu kalıntı ve yerlere ilave edilebilecek yerlerdir.

Selçuk Gezisi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Mevsimsel iklimler içerisinde Akdeniz İklimi etkilerinin görüldüğü bölgenin yarısı ormanlar ile kaplıdır. Yazın sıcaklar ve kuraklık ile mücadele edilirken kışın genelde ılık bir hava ve yağışlar gözükür. Kar yağışının olduğu görülmemiştir. Selçuk Gezi Rehberi olarak deniz ve güneşten faydalanmak için kültür gezisi yapmak istediğinizde ise bahar aylarının tercih etmenizi öneririz.

Selçuk’ta Ne Yenir? Neler Yapılır?

Ege mutfağının eşsiz lezzetlerinin her çeşidini bulacağınız sebze ve deniz ürünleri ile yapılan yemekleri mutlaka tatmalısınız. Çöp Şiş en çok bilinen et yemeğidir. Ot kavurmaları, Sütlü Balık, Sardalya Buğulaması, Şirince Sultan Kebabı, Patlıcan Musakka, midye ve balık çeşitleri gelen ziyaretçilere Ege mutfağının lezzetleri olarak sunulur.

selçuk

İlginizi çekebileceğini düşünüyoruz: İzmir’de Gezilecek Yerler: Sığacık Gezi Rehberi

Selçuk Gezisi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler/Tavsiyeler

Gezi programınız içerisinde Selçuk Gezi Rehberi ile planlamasını yaptığınız tatiliniz hafta sonuna gelir ise Cumartesi kurulan semt pazarına uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz. Antika eşyalar, halılar, kilimler, seramik ürünler ve el emeği gümüş takıları satın alabilirsiniz.

Yakınlarında bulunan Şirince’ye giderek oradan sabun ve şarap almadan tatilden geri dönmeyin. Bu arada minik kavanozlarda mis gibi organik reçellerden de alıp sevdiklerinize hediye olarak getirebilirsiniz.

dijital gocebe

Alışılmış hobilere ilgi duyan, teknoloji çağına ayak uydurmuş, yeni şeyler keşfetmeyi seven birisiyim. Yeni fırsatlar yakalamayı ve fırsatlar yaratmayı iyi bilirim. İçerik oluşturmayı ve bunları paylaşmak benim için mükemmel bir aktivitedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri