Daha Fazla TatilKaradenizTermal Tatiller

Karadeniz’in En İyi Kaplıcaları: Karadeniz’de Termal Tatil

Karadeniz'deki Termal Tesisler

Kaplıcalar ve termal oteller genellikle orta yaş kesime hitap eden turizm kollarından biri olsa da artık termal turizm sektörünün çok gelişmesi ve büyümesiyle birlikte gençlere de hitap edecek bir düzeye ulaşmıştır. Her yaştan insanların termal otelleri tercih ettiği görülmektedir. Öyle ki çoğu insan balayı tatili için termal otellerde konaklamayı tercih etmektedir. Hem sağlıklı hem de dinlendirici bir tatil arıyorsanız siz de Karadeniz’de termal tatil yapmayı düşünebilirsiniz. İşte Karadeniz’in en iyi kaplıcaları:

Karadeniz Bölgesi’nde Bulunan Kaplıcalar

Karacasu Kaplıcaları – Bolu

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları

Bolu’nun merkez sınırları içerisinde yer alan Karacasu Kaplıcaları, son dönemlerin rağbet gören termal rotalarından biridir. Şehir merkezinden yaklaşık 5 km uzaklıkta yer alır. Bu çevrede birçok kaplıca tesisi bulunmaktadır. Tüm kaplıcalar Seben Dağı eteklerinde konuşlanmıştır. Çevresi ormanlarla kaplı, yemyeşil alanla çevrilidir. Doğası ve manzarası itibariyle oldukça memnun kalacağınız bir alandır. Bu bölge 1993 senesinde “Termal Turizm Merkezi” olarak ilan edilmiştir. Böylelikle buraya Termal Otel ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açılmıştır. Doğal kaynaklı ancak sondaj çıkışlı olan kaplıca sularının sıcaklığı 42 – 44 derece arasında değişmektedir. Suyun pH derecesi ise 6,3’tür. Kaplıca suyu; bikarbonatlı (% 51,31 milival), sülfatlı (% 46,66 milival), kalsiyumlu (% 69,34 milival), magnezyumlu (% 19,18 milival), karbondioksitli (251,6 mg/lt) ve flüorürlü (1,9 mg/lt) bir bileşime sahiptir.

Karacasu Kaplıcaları’nın birçok hastalığa iyi geldiği varsayılmaktadır. Banyo ve içme suyu için elverişlidir. Kaplıca suyunun; romatizmal hastalıklara, deri, kan dolaşımı ve kalp hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarına, kadın hastalıklarına, sindirim sistemi, safra kesesi, böbrek ve idrar yolları hastalıklarına, kemik ve kireçlenme rahatsızlıklarına, metabolizma ve beslenme bozukluklarına iyi geldiği kabul edilmektedir. Siz de Karadeniz Bölgesi’nde bir termal tatil yapmayı planlıyorsanız Karacasu Kaplıcaları’nı tercih edebilirsiniz. Burada her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonlar bulunmaktadır.

Havza Kaplıcaları – Samsun

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları arasında gösterilecek bir diğer bölge de Samsun – Havza’dır. Havza ilçesinin sınırlarında bulunur. Buradaki kaplıcanın 2000 seneyi aşkın bir süreçtir kullanıldığı tahmin edilmektedir. Özellikle de Aslanağzı Kız Göle ile Şifa ve Maarif Hamamları bölgenin geçmişine ışık tutacak tarihi bir dokuya sahiptir. Havza’da doğal kaynak sularının yaklaşık 53 derecelik bir sıcaklığı vardır. Burada “Kaplıca Turizm Merkezi” olarak adlandırılan bölgede 5 tane tesis yer almaktadır. Bu tesislerden en çok tercih edilenleri aşağıda sıralanmıştır.

  • Lokman Hekim Kaplıca Tesisleri: Bölgede en çok tercih edilen tesislerden biridir. 25 ayrı apart motelden oluşur ve 125 yatak kapasitesine sahiptir. Tesiste; 15 tane özel banyo, 500 kişilik özel banyo, 200 kişilik restoran, 300 kişilik çay bahçesi, 250 kişilik piknik alanı ile açık ve kapalı otopark mevcuttur.
  • Ancere Termal Hotel: Termal su kaynağının 1200 metre derinlikten geldiği tesisin kaplıca su sıcaklığı 54 derecedir. Yarı Olimpik kapalı havuzda ve çocuk havuzunda 30 – 32 derece, bayan – bay hamam ve havuzlarında 40 – 42 derece, yüksek ısılı termal havuzları 45 – 50 derecedir. Tesiste 80 oda 171 yatak mevcuttur, odalar 59 triple, 18 double ve 3 adet süit oda mevcuttur. Açık otopark, açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri mevcuttur.

Reşadiye Kaplıcaları – Tokat

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları

Tokat’ın Reşadiye ilçe sınırlarında bulunan Reşadiye Kaplıcaları yer altından yaklaşık 52 derecelik bir sıcaklıkla çıkmaktadır. Kaynaktan çıkan su; kokusuz, gazsız, renksiz ve berrak bir su olmakla birlikte sodyum, potasyum, magnezyum açısından zengindir. Reşadiye Kaplıcaları suyunun; hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıklara, kronik bel ağrısı, osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklara, miyozit, tendinit, travma, fibromiyalji sendromu gibi yumuşak doku hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. Bu bölgede Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet veren çok sayıda termal tesis bulunmaktadır. Tesisler kaplıca ve termal oteller şeklinde iki ayrı biçimde hizmet sunmaktadır. Termal oteller 3 yıldızlı olmakla birlikte yatak kapasiteleri yüksektir. Odaların tamamında termal sudan yararlanılabilmektedir. Ayrıca; spor merkezi, Türk hamamı, jakuzi, sauna, kür merkezi, fizik tedavi ünitesi gibi olanaklar da sağlanmaktadır. Kaplıca bölümü ise termal otellere oranla daha yüksek kapasitelidir. Burada pansiyon ve bungalov evler hizmet vermektedir. Bungalov evler ırmak manzaralı olup günübirlik kullanımlar için de açıktır.

Gözlek Kaplıcaları – Amasya

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları listemiz için bir diğer tavsiye de Amasya şehrinde yer alan Gözlek Kaplıcaları’dır. Gözlek Kaplıcaları, Gözlek Köyü sınırları içerisindedir. Amasya şehir merkezine yaklaşık 23 km uzaklıktadır. Termal suyun sıcaklığı yaklaşık 40 derecedir. Banyo ve içme suyu olarak kullanılabilmektedir. Gözlek Kaplıcaları’nın; vegatif sinir sistemini düzenlediği, astım nöbetlerini geçirdiği, yüksek ve düşük tansiyonu dengelediği, cilt hastalıklarına iyi geldiği, sedatif ve analiezik rahatsızlıklara iyi geldiği, inflamatuvar romatizmal hastalıkların tedavisini hızlandırdığı bilinmektedir. Gözlek Kaplıcaları çevresinde son dönemlerde yapılmış çok sayıda modern tesis bulunmaktadır. Tesis bünyesinde; kafeterya, lokanta kapalı yüzme havuzu, özel kabinler, Türk Hamamı, kür banyoları ile 17 oda 34 yataklı otel 4 adet de apart (toplam 42 yatak) ve piknik alanı yer almaktadır. Amasya şehir merkezine yaklaşık 23 km mesafededir. Amasya – Göynücek karayolunun ise 22. kilometresinde bulunmaktadır.

Ayder Kaplıcaları – Rize

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları

Rize’nin ve Karadeniz’in en sevilen yaylalarından olan Ayder Yaylası aynı zamanda popüler bir termal turizm merkezidir. Ayder’de bulunan termal kaynakların sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir -alüminyum, sülfat, klorür ve çok daha fazla minerali içerdiği bilinmektedir. Bu yönüyle kaplıcaların birçok rahatsızlığın tedavisine iyi geldiği varsayılmaktadır. Çamlıhemşin ilçe merkezinden yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan termal turizm bölgesi, gerçek anlamda dinlenebileceğiniz ve konforlu bir termal geçireceğiniz alanlardan biridir. Ayder Kaplıcaları’nın su sıcaklığı 50 derece civarındadır. Romatizma ve kireçlenme hastaları için bu sıcaklığın ideal olduğu bilinmektedir. Su ise ortalama 260 metre bir derinlikten yüzeye ulaşmaktadır. Burada Ayder Kaplıca Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktadır. Burada günübirlik şekilde kaplıcalardan faydalanabilirsiniz. Konaklama için bir tesisi bulunmamaktadır. Konaklamak isteyenler için çevrede hem bungalov hem de termal otel tesisleri bulunmaktadır.

Karadeniz’in en iyi kaplıcaları için kısa bir özet geçmek gerekirse bölgenin gerek iklim koşulları gerekse de zengin mineralli suları keyifli bir termal tatil geçirmeniz için yeterli olacaktır. Karadeniz’in doğal güzellikleri içerisinde, yaylalarında bulunan termal tesisler aynı zamanda doğayla iç içe olmanızı sağlayacak ve daha sağlıklı bir tatil deneyimi yaşamanıza olanak sağlayacaktır. Bölgede kaplıcalar geniş bir dağılım gösterdiğinden alternatifleriniz bol olacaktır. Bu sebeple kendinize uygun bütçe ve olanaklara sahip tesis bulmanız daha kolay olacaktır. Karadeniz Bölgesi’nde bulunan termal kaplıcaların fiyatları değişkenlik gösterse de sunduğu olanaklar aşağı yukarı aynıdır. Tesis hizmetleri genel olarak; yemek, kahvaltı, oda servisi, kapalı veya açık yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzları, aqua park, spor salonu, yürüyüş yolu, koşu yolu şeklindedir. Siz de keyifli bir termal tatil için Karadeniz Bölgesi’ni tercih edebilirsiniz. Buna ek olarak daha fazla gezi içerikleri için YouTube kanalımıza göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri