Tekirdağ

Tekirdağ Gezi Rehberi: Tekirdağ Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler

Tekirdağ Gezisi

Marmara Bölgesinin Trakya yakasında yer alan Tekirdağ, ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Türkiye’nin en kalabalık 23. şehri olan Tekirdağ’ın hem Marmaray’a hem de Karadeniz’e kıyısı bulunmaktadır. Şehrin günümüzdeki nüfusu 1 milyonu aşmıştır. Görece küçük bir şehir olsa da köklü geçmişi ve tarihi dokusuyla adından sıkça söz ettirmektedir. Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında yemyeşil doğası, tertemiz, masmavi sahilleri ve elbette ki lezzetli mutfağıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin keyifli rotalarından biridir. Tekirdağ’a gitmek isteyenler için tüm detayları ile Tekirdağ gezi rehberi sizlerle…

Uçmakdere

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Uçmakdere, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı turistik bir bölgedir. Marmara kıyısında bulunan Uçmakdere doğal güzellikleri ve harika manzaralarıyla Tekirdağ’ı görmeye gelenlerin ilk görmek istedikleri yerlerden biridir. Uçmakdere ya da eski adıyla Vidimo, kıyıdan 1 km içeride kurulmuştur. Esasında burası üç tarafı dağlarla çevrili olan bir köydür. Yamaçları çok dik olduğundan iyice yaklaşmadığınız sürece manzaraya tam anlamıyla şahitlik edemeyebilirsiniz. Uçmakdere’ye gittiğinizde yapabileceğiniz en güzel şey yamaç paraşütüdür. Burası hem ülkemizin hem de Tekirdağ’ın en popüler paraşüt alanlarından biridir. Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden çok sayıda macera sever Uçmakdere’ye yamaç paraşütü için gelmektedir. Yamaç paraşütü burada Nişantepe Dağı adı verilen bir bölgede 625 metrelik bir yükseklikte yapılmaktadır. Özellikle son birkaç senede yamaç paraşütü şenlikleri ile birlikte Hıdırellez etkinlikleri de düzenlenmektedir. Siz de Uçmakdere etkinlik takvimini takip ederek gezi planlamanızı yapabilirsiniz. Uçmakdere, şehir merkezinden yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunur. Sadece özel araçlarla ulaşım sağlamak mümkündür.

Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Tekirdağ ilinin saray ilçesinde bulunan Çamlıköy Tabiat Parkı, yaklaşık 45 hektarlık bir arazi üzerinde bulunmaktadır. Orman ve Su işleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren bu tabiat parkı daha çok bir kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Şehrin yaş turizmi açısından en hareketli yerlerinden biridir. Trakya bölgesinde keyifli bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin rahatlıkla tercih edebileceği yerlerden biridir. Çamlı köyü tabiat parkı içerisinde hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun yerler bulunmaktadır. Kamp alanı ormanlık bir bölge içerisinde, denize kıyısı olan bir noktada bulunmaktadır. Burada konaklamak isteyenlerin tek seçeneği Kamp değildir. Tabiat parkı içerisinde konaklayabileceğiniz bungalov işletmeleri de bulunmaktadır. Tabiat parkına girişler ücretlidir ve aynı zamanda kamp yerleri için de günlük ücretler alınmaktadır. Tabiat parkı şehir merkezinden yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunur ve aynı zamanda Saray ilçe merkezine ise 30 km mesafededir. İlçe merkezinden hareket eden otobüslerle buraya ulaşım sağlanabilir.

Mürefte

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Tekirdağ gezilmesi görülmesi gereken yerler içerisinde turizm faaliyetleri ile ön plana çıkmış olan Mürefte her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Burası denize sıfır bir konumda yer almakla birlikte çevresi ormanlık arazilerden oluşmaktadır. Tekirdağ’da denize girilebilecek en güzel bölgeler arasındadır. Oldukça temiz ve masmavi bir denizi vardır. Ancak bazı zamanlarda dalgalı olabilmektedir. Bu nedenle çocuklu ailelerin daha dikkatli olmalarında yarar vardır. Mürefte beldesi Şarap Müzesi ile popülerlik kazanmıştır. Burada ülkemizin ilk Şarap Müzesi açılmıştır. Müzede çok eski zamanlardan kalma şarap şişeleri, fıçılar, küfeler ve amforalar gibi şarabın tarihsel sürecini anlatan eserler sergilenmektedir. Mürefte’ye gittiğinizde mutlaka müzeyi de gezip görmelisiniz. Mürefte, Şarköy ilçesinden yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunmaktadır. Şehir merkezinden ise 90 km uzaklıktadır.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Burası kendi kategorisinde yer alan diğer müzelere kıyasla biraz daha küçük olsa da içerisindeki tarihi eserler bakımından oldukça zengin bir koleksiyona sahiptir. Müzede sergilenen tarihi eserlerin bir kısmı Tekirdağ çevresindeki kazılardan bir kısmı ise Marmara bölgesindeki kazılardan elde edilmiştir. Burada mutlaka görmeniz gereken eserlerden biri 6 buçuk yıllık fosildir. Bu fosil Marmara Denizi’ndeki batıklardan çıkarılmıştır. Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasındaki Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, şehirdeki en eski müzedir. 1967 senesinde kapılarını ziyaretçilere açan müzede Üç tane sergi salonu bir tane de teşhir bölümü bulunmaktadır. Buna ek olarak nerede tarih öncesi birçok kalıntı da sergilenmektedir. Bunlara; ana tanrıça kabı, ana tanrıça heykelcikleri, mızrak uçları ve süs eşyaları olarak örnek gösterilebilir. Müze pazartesi, cumartesi ve pazar günlerinde kapalıdır. Müzeye sayılan günler haricinde saat 10:00 ile 16:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Girişler her yaş grubu için ücretsizdir.

Hora Feneri

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Tekirdağ’da gezip görebileceğiniz bir diğer güzel yer ise Hora Feneri’dir. Burası Şarköy ilçe sınırlarında, Hoşköy Mahallesi’nin girişinde yer almaktadır. Denizin hemen kıyısında yükselen bir tepe üzerinde yer alan fener, 1861 senesinde Sultan Abdülmecid tarafından Fransa’dan özel olarak temin edilen malzemeler ile Fransız ustalara yaptırılmıştır. Tama ama demirden oluşan bu yapı günümüze kadar sağlam bir şekilde ulaşmıştır. Yapı yaklaşık olarak 25 metredir ve fener kendi etrafında tam dönüşünü 20 saniyede tamamlamaktadır. Eskiden gaz lambası kullanılarak aydınlatılan Hora Feneri, günümüzde elektrik ile çalışmaktadır. Sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar için fener yakınlarında konaklanabilecek güzel yerler bulunmaktadır. Buraya ilçe merkezinden hareket eden toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz.

Rüstem Paşa Camii

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Tekirdağ’da gezebileceğiniz en güzel tarihi yerlerden bir tanesi de Rüstem Paşa Camii’dir. Cami, 1552 – 1553 yılları arasında Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Zamanında külliye olarak kullanılan bu yapı içerisinde medrese, imaret, cami ve kervansaray gibi bölümler bulunmaktadır. Külliyenin vakfiye bölgesi içerisinde ise hamam, mektep, iş yerleri, depo ve tabakhane bulunmaktadır. Cami günümüze ne yazık ki inşa edildiği şekilde ulaşamamıştır. Tarihsel süreçte yapı birçok kez restore edilmiş ve netice olarak yapıdan günümüze yalnızca hamam, cami ve medrese gibi bölümler ulaşabilmiştir. Rüstem Paşa Camii, Tekirdağ şehir merkezinde Mimar Sinan Caddesi üzerinde yer almaktadır. Konum olarak oldukça merkezi bir noktada bulunduğundan ulaşımı kolaydır.

Laladere Mesire Alanı (Laladere Kamp Alanı)

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler

Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler içerisinde son sırada Laladere Mesire Alanı yer almaktadır. Saray ilçesinden yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunan mesire alanı, 13 hektarlık bir arazi üzerinde yer almaktadır. Burası hem kamp alanı hem de piknik yeri olarak kullanılmaktadır. İçerisinde oturma alanları, ağaçtan masa ve sandalyeler, çocuk oyun alanları, voleybol ve futbol sahaları, restoran ve kafeler bulunmaktadır. Genellikle burada günübirlikçiler yoğunluk yaratmaktadır. Özellikle hafta sonlarında oldukça kalabalık olduğu unutulmamalıdır. Alana giriş ücretli olup 20 TL civarında bir ücreti vardır. Saray ilçesinin Güngörmez Mahallesi sınırlarında bulunan alana toplu taşıma araçları ile de ulaşabilmek mümkündür.

Bu içeriğimizde Tekirdağ gezilmesi ve görülmesi gereken yerler hakkında detaylı bilgiler sunulmuştur. Buna benzer daha birçok gezi fikirleri için YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri