Antalya’nın Yöresel Yemekleri: En Meşhur 5 Tanesi
Antalya'nın Meşhur Yemekleri

Zengin mutfak kültürü olan Antalya, Akdeniz mutfağı özelliklerini taşır. Antalya’nın yöresel yemekleri size Akdeniz’i tattıracak!
Türkiye’nin cennetlerinden biri olan Antalya’ya özgü yemekleri merak mı ediyorsunuz? Bu rehber tam size göre. Ayrıca ilginizi çekebilir: Antalya Sokak Lezzetleri: En İyi 5 Sokak Lezzeti
Antalya’nın Yöresel Yemekleri: En Meşhur 5 Tanesi
1- Enginarlı Girit Kebabı
Enginarlı Girit Kebabı, Antalya’da yöreselleşmiş bir lezzettir. Soğan, enginar ve kuşbaşı etle yapılmakta olan çok değişik bir lezzettir. Günümüzde Enginarlı Girit Kebabı yapılırken köfte de eklenebiliyor ancak orijinal lezzet, kuşbaşı etle yapıldığında ortaya çıkar. Antalya’nın yöresel yemekleri arasında önemli bir yere sahip olan Enginarlı Girit Kebabı, acısı olmayan bir yemektir. Bu lezzeti özel kılan ise tereyağ ve taze soğan kullanılarak yapılmasıdır. Antalya’da restoranlarda kolayca bulunan bir yemektir ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta etli olmasıdır.

2- Cive Yemeği
Antalya’nın yöresel yemekleri içinde bulunan Cive Yemeği, biraz Anadolu yöresinin yemeklerine benzer. Tüketilmesi ve yapımı oldukça kolaydır. Cive Yemeği, ağır bir yemek olmadığı için çok tercih edilir. Antalya dendiğinde akıllara gelmekte olan ilk sebze yemeğidir. Bulgur veya pirinçle yapılan Cive Yemeği’nin içinde soğan, patlıcan, domates ve biber bulunmaktadır. Antalyalılar servis öncesi yemeğe fesleğen, sarımsak ve nane eklemektedir. Genellikle Antalya halkının evde hazırladığı bir lezzettir. Bu nedenle Cive Yemeği yemek istiyorsanız yöresel restoranlara gitmeniz gerekmektedir.

3- Gökçesu Pilavı
Antalya’nın yöresel yemekleri arasında ön plana çıkan Gökçesu Pilavı, diğer pilavlara benzememektedir. Gökçesu Pilavı’nın içinde dereotu, nane, nohut, havuç ve maydanoz bulunmaktadır. Anadolu yöresine ait olan pilavlarda nohut ve pirinç yakıştırılmasına rağmen havuç ve dereotu tercih edilmez. Tadı yoğundur ancak ağır bir yemek değildir. Nane ve dereotu pilava ferah bir tat katmaktadır. Gökçesu Pilavı yörede kolayca bulunan yöresel bir yemektir.

4- Hibeş
Hibeş, Antalya’nın tam anlamıyla sahiplendiği yöresel bir yemektir. Kimi zaman sos kimi zaman da meze olarak yapılmaktadır. Hibeş tercihe göre makarna veya et yanında meze olarak bulunabilir. Antalya’nın yöresel yemekleri, içinde olan Hibeş kahvaltılarda da ekmek üzerine sürülerek tüketilir. Hibeş, Antalya halkının çok sevdiği ve sürekli tükettiği bir lezzettir. İçinde baharat, sarımsak, limon suyu ve tahin bulunan Hibeş, meze, sos ve kahvaltılık olarak tüketilmektedir. Hibeş, Antalyalılar için yöresel yemekler arasında ilginç tadı ile vazgeçilmezdir.

5- Laba Dolması
Antalya’da yenilebilecek yöresel yemekler arasında olan Laba Dolması etle yapılmaktadır. Kuzu kaburgası kullanılarak hazırlanan Laba Dolmasının yanına yoğurt çok yakışmaktadır. Kaburganın içinde yer alan iç pilavın malzemesinden yanında servis edilen kızartılmış domatese kadar oldukça leziz olan bir yöresel yemektir.
