Dini-Kültür Turlarıİstanbul

Yerebatan Sarnıcı: Giriş Ücretleri ve Ziyaret Saatleri Nedir?

Yerebatan Sarnıcı Gezi Rehberi

Yerebatan Sarnıcı, romanlara ve filmlere konu olmuş tarihi bir yapı. Bu mistik havayı solumak için sarnıçla ilgili rehberimizi okuyun!

Yerebatan Sarnıcı Hakkında

Sarnıç, içerisinde su biriktirmek için yapılmış yeraltı deposudur. Sarnıçlar, küçük evlerin altından birçok tarihi yapıya kadar pek çok yerde kullanılmıştır. Daha önceleri yağmur suyunu toplaması için bu yapılara ihtiyaç duyulmuştur. Bazen doğal bir yapı halinde de bulunabilen sarnıçlardan ülkemiz içerisindeki en ünlüsü kuşkusuz Yerebatan Sarnıcı. Şehrin en büyük kapalı sarnıcı olma özelliğine sahip olan yapı, zamanla bazı romanlarda ve filmlerde bile kullanılmış, ünlü bir yapıdır. Yerebatan, Bizans imparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılmıştır. Sular üzerinde yükselen birçok sütun nedeniyle halk arasında Yerebatan Sarayı olarak bile anılmış olan yapıya Ayasofya’nın güneybatısında kalan küçük bir kapıdan ulaşılmaktadır. Sarnıcın olduğu alanda daha önceden bir bazilika bulunduğu için ayrıca Bazilika Sarnıcı olarak da isim yapmıştır.

yerebatan sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı, dünyaca ünlü yazar Dan Brown’ın Cehennem adlı eserine de konu olmuş, mistik görünüşüyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Yerebatan bir müze olmasının yanında ayrıca ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe de ev sahipliği yaparak adından sıkça söz ettirmiştir. Yerebatan Sarnıcı’na 52 basamaklı bir merdivenle iniliyor ve 9 metre uzunluğunda 336 sütundan oluşuyor. Görkemli bir tarihi yapı diyebileceğimiz sarnıç, İstanbul’da tarihi yapıları görmek isterseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesidir.

Yerebatan Sarayı Açılış Kapanış Saatleri Nedir?

Yerebatan, haftanın 7 günü de ziyaret edebileceğiniz müzelerden bir tanesi. Dini bayramlarda, bayramın ilk günü saat 13.00’da halka kapılarını açmaktadır. Ancak normal zamanlarda kış saati ve yaz saati olarak iki farklı saat uygulaması vardır. Yaz saati uygulaması dönemlerinde sarnıç saat 09.00’da açılmaktadır ve ziyaretler 18.30’da sona ermektedir. Kış saati uygulaması dönemlerinde ise Yerebatan Sarnıcı 09.00’da açılıyor ve 17.30’da kapanıyor.

Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti Nedir?

Yerebatan Sarnıcı’na giriş ücretleri yabancı ziyaretçi, yerli ziyaretçi ve öğretmen, öğrenci biletleri olarak ayrılmaktadır. Yerebatan, Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığından maalesef Müze Kart sarnıca girişte geçmemektedir. Online bilet satışı yok ve ayrıca gişelerde kredi kartı ve nakit olarak iki türlü de ödeme yapma şansınız var. Yerebatan Sarnıcı girişi için güncel fiyatlar şöyle:

  • Yerli Ziyaretçi: 15,00 TL
  • Yabancı Ziyaretçi: 30,00 TL
  • Öğrenci – Öğretmen: 5,00 TL
yerebatan sarnıcı
  • Bunlara ek olarak daha fazla yer keşfetmek ve farklı tatil fikirleri edinmek için YouTube kanalımızdaki içeriklere de göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri