
Biga Çanakkale’de bulunan küçük bir tatil ilçesidir. İlçe ormanları, denizi ve tarihi ile ünlüdür. Ayrıca zengin bir yemek kültürüne sahiptir.
Biga’nın tarihi Truva medeniyetine kadar uzanmaktadır. Bu nedenle bölgede çok fazla antik kent bulunmaktadır. Öte yandan bölge Büyük İskender ve Perslerin ilk karşılaştıkları ve Granikos Savaşı’nın yaşandığı yerdir. Cumhuriyet’in ilanından sonra ise Biga Çanakkale iline bağlanmıştır. Günümüzde ise Biga huzur arayanların tercih ettiği bir yerdir.

Bölgede çok fazla otel bulunmaktadır. Ancak bu oteller daha çok orta ve küçük ölçekli otellerdir. Büyük oteller ise bölgede az sayıdadır. Biga’ya tatile giden kişiler daha çok otel, pansiyon, çadır ve kiraladıkları evlerde kalırlar.

BİGA’YA NASIL GİDİLİR?
Biga’ya Marmara ve Ege bölgelerindeki illerden her zaman otobüs bulunmaktadır. Öte yandan Çanakkale merkez ve Balıkesir’den ulaşım daha kolaydır. İstanbul’dan feribotla Bandırma üzerinden Biga’ya yaklaşık 3 saatte ulaşmak mümkündür.

Karayoluyla ise Bursa’dan 3 saat, İzmir’den 6 saat, Edirne’den 4 saat, Ankara’dan 8 saatte Biga’ya ulaşılabilmektedir. Biga Bandırma’ya 60 dakikalık bir mesafededir. Biga’ya en yakın havalimanı ise Çanakkale Havalimanı’dır. İki nokta arasındaki mesafe yaklaşık 95 kilometredir. Havalimanından Biga’ya otobüsler, servisler ve taksilerle de ulaşım sağlamak mümkündür.

BİGA’DA GEZİLECEK YERLER?

Parion Antik Kenti: Biga tarihi ile ünlü bir ilçe olduğu için çok sayıda antik kenti içinde barındırmaktadır. Bunlardan en önemlisi ise Parion Antik Kenti’dir. Parion’dan tarihi kayıtlarda ilk kez ünlü tarihçi Herodot’un yazılarında rastlanmaktadır.

Nilüfer Gölü: Biga’nın doğal güzelliklerinden birisi olan göl Kalafat Köyü’nün sınırları içerisinde yer almaktadır. Göl nilüfer çiçekleri ile kaplı olduğu için bu ismi almıştır.

Biga’da diğer gezilecek yerlere ise Priapos Antik Kenti, Çarşı Camii ve Büyük Şadırvan, Granikos Savaş Alanı, Ulu Camii, Mehmet Rüştü Bey Konağı, Aksaz ve Şahmelek’tir.

BİGA’DA NE YENİR?
Biga bölgesinden dolayı çok zengin bir yemek kültürüne sahiptir. O kültürün yapı taşlarından bazıları,

Biga köftesi
Peynir helvası
Tumbi
Metez

Çırpma
Melki Yemeği
Börülce Köftesi
Yumurtalı Tiken
Tuzlu Sardalya

Lüfer Pilavı
Patlıcan Kapama
Papaz Yahnisi
Deniz Börülcesi
Ahtapot Salata
Basma Helvası

BİGA SAHİLİ/PLAJI
Biga’da Kepekli Köyü’nden başlayıp, Gürece Köyü’nün alt kısımlarına kadar uzanan kıyılarda denize girilebilmektedir. Uzundere plajı ve Kemer Köyü sahili Biga’nın en iyi plajlardandır. Karabiga yöresinde, antik bir kentin havasını soluyarak denize girip dinlenirken, çeşit çeşit deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz Ayrıca Şahmelek Koyunun büyüleyici doğal güzelliklerinin eşliğinde, masmavi denizinde kulaç atabilirsiniz.