Yurtiçi Gezilerimiz

Lapseki nerede? Lapseki’ye nasıl gidilir?

Lapseki Gezi Rehberi

Lapseki Marmara Denizi’nin Çanakkale Boğazı ile birleştiği noktada yer alan bir ilçedir. Son yıllarda turizmden hak ettiği payı almaya çalışmaktadır.

Lapseki tarih sahnesinde çok itibarlı bir şehirdir. Antik Yunan, Bizans ve Osmanlı döneminde çok kritik roller oynamıştır. Bölge zamanın bilim ve felsefe noktalarından birisidir. Birçok ünlü bilim insanı ve felsefecisi bu bölgeye yerleşerek okullar ve şehirler kurmuştur. Bu şehirlerin bir kısmının kalıntıları günümüze kadar ulaşmış ve Lapseki bölgesinde ziyaret edilmeyi beklemektedir.

LAPSEKİ BİLİM ANITI VE DENİZ KIZI HEYKELİ

Lâpseki bölgesinde yaşamış olan antik çağ filozofları için yapılan Lâpseki Bilim Anıtı, yine antik dönemde Lâpseki’de basılan paraların arkasındaki Pegasus (Kanatlı At) heykeli ve limandaki denizin içinde dikilen Denizkızı Heykeli modern zamanların anıtları olarak geçmişi geleceğe bağlamaktadır.

LAPSEKİ KİRAZI VE ŞEFTALİSİ

Lapseki ilçesi çok bereketli topraklara sahiptir. Bölgede bulunan Umurbey Ovası’nda yetişen şeftali ve kirazlar çok ünlüdür. Öte yandan bölgede neredeyse bütün meyve ve sebzeler yetişmektedir. Bu lezzet ise Lapseki yemeklerine de sirayet etmiştir. Çanakkale ilinde meşhur olan bütün yemekler Lapseki’de ayrı bir tat katılarak misafirlerine sunulmaktadır.

LAPSEKİ SAHİL VE PLAJ

Lapseki’nin bir beldesi olan Çardak’ta yer alan Kum Adası plajı bölgenin en ünlü plajlarından birisidir. İddiaya göre bu plajda bulunan kumlar şifalıdır. Türkiye’nin her yerinden bu plaja gelen turistler kendilerini plaja gömerek romatizmal ağrılarına şifa bulmayı beklerler.

Lapseki ilçe merkezine ortalama 3 kilometre uzaklıkta bulunan Dalyan Plajı da son yıllarda kendinden bahsettirmektedir. Kumdan oluşan plajı ile Lapseki’den yürüyerek gidilebilecek plaj aile plajı olarak bilinmektedir.

LAPSEKİ’YE ULAŞIM

İlçenin güneybatısında Çanakkale merkez, doğusunda Biga, güneyinde Çan ilçeleri yer almaktadır. Lapseki aynı zamanda boğaz üzerinden Gelibolu ilçesi ile komşudur. Gelibolu’ya günlük Lapseki’den feribot seferleri yapılmaktadır. Çanakkale il merkezinden her yarım saatte bir karşılıklı olarak minibüsler ulaşım hizmeti sunmaktadır.

İstanbul üzerinden gelmek isteyen misafirlerin özellikle Tekirdağ Keşan karayolunu kullanmaları önerilmektedir. Gelibolu’ya geldikten sonra feribotla ilçeye geçiş yapılmaktadır. İstanbul Lapseki arası mesafe ortalama 375 km olup, bu yolculuk yaklaşık olarak 4 saat 30 dakika sürmektedir. 

LAPSEKİ’DE KONAKLAMA

Lapseki’de büyük otel sayısı azdır. Ancak ilçede orta ve küçük ölçekli oteller yer almaktadır. Öte yandan bölgede çadır kamp alanları ve pansiyonlar bulunmaktadır.

LAPSEKİ KİRAZ FESTİVALİ

Lapseki’nin kirazı meşhur olduğu için her yılın haziran ayında Kiraz Festivali düzenlenir. Festival etkinlikleri kapsamında stantlar açılır, minder güreşleri yapılır, konser gecesi düzenlenir. Konser gecesinde çiftçilerin yetiştirdikleri kirazlar arasından en iyileri seçilir. Ayrıca aynı gece geleneksel olarak kız çocukları arasında kiraz güzeli yarışması yapılmaktadır.

LAPSEKİ PLAJ VALEYBOLU TURNUVASI

Lapseki Türkiye’nin en eski plaj voleybolu turnuvasına ev sahipliği yapmaktadır. Yerli ve yabancı birçok millî sporcunun katıldığı bu turnuva Türkiye’nin en prestijli plaj voleybolu turnuvaları arasında gösterilmektedir.

LAPSEKİ PANAYIRI

Tarihi ve Geleneksel Lapseki Panayırı, 17 Ağustos’ta başlayıp 21 Ağustos’a kadar devam etmektedir. Çok sayıda esnafın ilgi gösterdiği bölgenin en büyük panayırlarından birisidir.

SİZİN İÇİN ÖNERDİĞİMİZ DİĞER NOKTALAR:Marmara Adası ve plajları! Marmara Adası’na nasıl gidilir? | GeziLinki

Ümit Akbaba

Selam, ben Ümit. Eşim Serap ve oğlumuz Metehan ile #Türkiye'yi gezmeye devam ediyoruz.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri