Tekirdağ

Kapaklı Gezilecek Yerler: Tekirdağ Kapaklı Gezisi

Kapaklı Gezi Rehberi

2012 senesinde ilçe olan Kapaklı, Tekirdağ’ın en yeni ilçelerinden biridir. Şehir merkezinden yaklaşık 70 km uzaklıkta olan Kapaklı; Çerkezköy‘e 5 km, Saray’a 15 km, Çorlu’ya 29 km ve İstanbul’a ise 110 km uzaklıktadır. Tekirdağ’ın en kalabalık ilçelerinden olan Kapaklı gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine çeşitli alternatifler sunmaktadır. Trakya’nın en hareketli yerleşim alanlarından biridir. İlçenin hem tarımı hem de sanayisi oldukça gelişmiştir. Yerel halkın büyük bir bölümü de sanayi ve tarım kollarında çalışmaktadır. 2020’deki nüfus sayımında ilçenin nüfusunun 125 bin civarında olduğu görülmüştür. İşte Kapaklı gezisi için işe yarayabilecek bilgiler…

Kapaklı Tarihi

93 Harbi olarak da bilinen 1887 – 1878 seneleri arasında yapılmış olan Osmanlı – Rus Savaşı’nın sonrasında bölgeye Yemen, Karalar Malkoç, Selvi, Sürat gibi köylerden göçler gerçekleşmiştir. Buradaki en köklü yerleşimin de o zamanlarda olduğu bilinmektedir. Kapaklıpınar Köyü Sultan II. Abdülhamit tarafından yine bu sıralarda kurulmuştur.

Kapaklı’da Gezilebilecek tarihi ve turistik yerler

Kapaklı gezilecek yerler açısından çok fazla alternatife sahip olmasa da belli başlı birkaç yeri bulunmaktadır. Bu başlık altında Kapaklı gezilecek yerler hakkında birkaç öneri sıralanmıştır.

Kazak Gölü Mesire Yeri

Kapaklı Gezilecek Yerler

Kapaklı ilçesi sınırlarında bulunan Kazak Gölü Mesire Yeri, ilçede açık havada vakit geçirilebilecek en güzel yerlerden biridir. Mesire alanı oldukça büyük bir arazi üzerinde konumlanmıştır. Piknik yapılabilecek yerleri oldukça geniştir. Hafta sonlarında çok kalabalık bir ortamı olsa da alan büyük olduğundan sıkışık bir görünüm olmamaktadır. Burada mangal yakılacak yerler ayrı bir bölüme ayrılmıştır. Hem Tekirdağlılar hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler buraya piknik malzemelerini alarak gelmekte ve huzurlu vakit geçirme olanağına sahip olmaktadır.

Kapaklı Gezilecek Yerler

Burada yapılabilecek tek aktivite piknik ile sınırlı değildir. Birçok ziyaretçi kamp ekipmanlarını getirerek burada birkaç gün konaklamaktadır. Bununla birlikte yanınıza olta alarak doğal kaynak suyu ile oluşmuş gölde balık tutabilirsiniz. Alan içerisinde küçük bir at binme işletmesi de bulunmaktadır. İçerisinde 5 – 6 tane at bulunan bu tesiste dilerseniz hatta binebilirsiniz. Mesire alanında tuvalet, çeşme, mescit, büfe gibi olanaklar bulunmaktadır. Çocuklar için bir oyun parkı da mevcuttur ancak biraz küçük ve bakımsızdır. Eğer daha sessiz ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmek istiyorsanız buraya hafta içi gelmelisiniz. Hafta sonlarında çok daha yoğun ve gürültülü bir ortama sahip olabilmektedir. Mesire alanına girişler ücretsizdir.

Nasıf Baba Türbesi

Kapaklı Gezilecek Yerler

Kapaklı gezilecek yerler içerisinde dini ve kültürel bir gezi yapmak isteyenler için ideal bir yerdir. Kapaklı ilçesine bağlı Karlıköy Mahallesi’nde bulunan bu türbe; Dede Baba, Tekke Baba, Nasuh Dede gibi isimlerle de adlandırılmaktadır. 1750’li yıllarda Karlıköy’de yaşamış olduğu rivayet edilen Nasıf Baba Anadolu’dan kardeşleriyle birlikte buraya göç etmiş ve Türkmenlerin oturduğu Karlı’ya yani günümüzde türbenin bulunduğu yere yerleşmiştir. Köyün o zamanki yerleşim yeri Ergene Nehri’nin tam karşısıdır. Nasıf Baba köye ilk geldiğinde çobanlık yapar, bahçesinde meyveler yetiştirir, fakirleri doyurur, muhtaçlara yardım edermiş. Ölmeden kısa bir süre önce ise öleceğini anlamış ve karısından, kendisini evin bahçesine gömmelerini istemiştir. Karısı da Nasıf Baba’nın bu isteğini yerine getirmiştir. Günümüzde türbenin olduğu yere Nasıf Baba ile birlikte onun arkadaşları ve ona inananların mezarları bulunmaktadır. Türbe hem yöre insanları tarafından hem de yöreyi ziyarete gelen insanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Özellikle de çocuğu olmayanlar, çocuğu sakat olanlar, konuşamayanlar ve çeşitli derdi olanlar türbeye gelerek dualar ediyorlarmış.

Kapaklı Yeme İçme

hayrabolu tatlısı

Kapaklı’da meşhur yemekler denemek istiyorsanız ilk denemeniz gereken yemek Tekirdağ köftesi olacaktır. Tekirdağ köftesi burada Hacıköylü köftesi adıyla da bilinmektedir. Bununla birlikte Hayrabolu tatlısı ve peynir helvası da denemeniz gereken lezzetler arasındadır.

Kapaklı Konaklama

Kapaklı’da konaklayabileceğiniz uygun olanaklara sahip tesisler bulunmaktadır. Ayrıca ilçe Çerkezköy ve Çorlu gibi ilçelere de yakın olduğundan alternatiflerin sayısı artmaktadır.

Kapaklı Ulaşım – Kapaklı’ya Nasıl Gidilir?

İlçe şehir merkezinden yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunuyor. Bununla birlikte Kapaklı; İstanbul’a 120 km, Ankara’ya 540 km ve İzmir’e ise 420 km uzaklıkta yer alır.

Bu içeriğimizde Kapaklı gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiler sunulmuştur. Buna benzer daha birçok gezi fikirleri için YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri