GaziantepGüneydoğu Anadolu

Gaziantep Gezi Rehberi ile Dünya Gastronomi Şehrimizi Tanıyın!

Gaziantep Gezilecek Yerler

İpek Yolu’nun konaklama noktalarından biri olan Gaziantep; yöresel yemekleri, binlerce yıl öncesine dayanan tarihiyle Gaziantep gezi rehberi ile sizlerle!

Gaziantep Gezi Rehberi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz’in kesiştiği yerde olan Gaziantep, ticaret, sanayi ve eğitim şehridir. 2020 yılı itibari ile 2.101.157 nüfusu vardır. Sınırları içerisinde hâlâ insanların yaşadığı en eski şehirlerden birisidir.

Türkiye ticareti ve sanayisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunun nedenleri içinde Gaziantep’in Orta Doğu ile Anadolu arasında olması ve liman şehirlerine olan yakınlığı sayılmaktadır.

Gaziantep gezi rehberi ile gezebileceğiniz Gaziantep’te doğal göl olmadığı için şehrin pek çok yerinde yapay göl ve barajlar bulunmaktadır. UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri kabul edilen ve koruma altında olan Gaziantep’te gezilecek en ünlü yerler şöyledir: Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Bakırcılar Çarşısı, Rumhane, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Tarihi Antep Evleri, Gaziantep Botanik Bahçesi, Şahinbey Milli mücadele Müzesi, Zincirli Bedesten, Tarihi Gümrük Hanı, Tarihi Naib Hamamı.

Gaziantep gezi rehberi sizi bekliyor! Ayrıca ilginizi çekebilir: Zeugma Gezisi ve Gaziantep Gezi Rehberi!

Şahinbey Milli Mücadele Müzesi

Kurtuluş Savaşı sırasında yapılan mücadelenin tanığı olan müze, haftanın her günü ziyaret edilebilir. Giriş ücretsizdir.

gaziantep gezi turu

Bakırcılar Çarşısı

Hanlar Bölgesi’nde bulunan Bakırcılar Çarşısı, bakır işçiliğinin sergilendiği çarşı ve atölyelerden oluşmaktadır. Gaziantep gezi rehberi ile gezebileceğiniz çarşıda her türlü baharat ve yemeni de bulunmaktadır.

bakırcılar çarşısı

Tarihi Antep Evleri

Antep mimarisi köklü bir geçmişe sahiptir. Gaziantep sıcak bir şehir olduğundan kesme taştan yapılan evler, yaz aylarında serin olmasıyla meşhurdur. Avlu içinde iki katlı olan evlerin pek çoğu zamanımızda otel yapılmıştır.

gaziantep gezi turları

Gaziantep Gezi Rehberi ile Gezilecek Yerler ve Yöresel Yemekler

Zincirli Bedesten

Gaziantep’te gezebileceğiniz Karabasamak Bedesteni olarak da bilinen yer, oldukça fazla turist tarafından ziyaret edilmektedir. Bedesten çok uzun bir zaman kasaplar tarafından kullanılmıştır. 2008 yılında restore edilmiştir. Günümüzde el sanatları, turistik ve yöresel ürün, baharat satan 80 civarı dükkandan oluşmaktadır.

zincirli bedesten

Tarihi Gümrük Hanı

1878 yılında yapımı biten ve yolcu hanı olan kullanılan Tarihi Gümrük Hanı’nda konuklar için odaların yanı sıra depo ve ahırda bulunmaktaydı. Hana giriş ücretsizdir. Bu handa yöreye ait olan pek çok ürününde satışı yapılmaktadır.

gaziantep gezi turları

Gaziantep Kalesi

Kimler tarafından ve ne zaman yapıldığı belli olmayan kale günümüzde Gaziantep’in sembollerindendir. Roma zamanında gözetleme amacı ile kullanılmakta olduğu düşünülen kale, şehre hakim bir noktadadır. Kaleye giriş ücretsizdir.

gaziantep gezi turları

Tarihi Naib Hamamı

1640 yılında yapılan hamam, bu güne kadar ayakta kalmıştır. Restore edilen hamam, 2007 yılından bu yana Gaziantep halkına hizmet vermektedir. Naib Hamamı masaj, sauna, cilt bakımı ve benzeri hizmetlerin yanı sıra geleneksel hamam çizgisini de bozmamıştır. Gaziantep gezi rehberi içerisinde uğranması gereken duraklardan biridir.

tarihi naib hamamı

Erkek ve kadınlara farklı saatlerde hizmet eden hamam, sabah saatlerinden akşam 6’ya kadar kadınlara ve sonra erkeklere ayrılmıştır. Hamama giriş ücretlidir, kese ve masaj için ayrıca ücret alınmaktadır.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Tanıtımı yapılan müze, Türkiye’nin ilk mutfak müzesidir. Gaziantep mutfağını tanıtma amacıyla kurulan mutfak müzesinde, yöresel yemekler ve mutfak araç gereci sergilenmektedir. Müze pazartesi dışında her gün gezilebilir.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi

Gaziantep gezi rehberi ile gezebilecek olan Gaziantep, 252 çeşit yemek türü ile çok zengin bir mutfağa sahiptir. İlk akla gelen yemek olan kebap çeşitleri yenidünya, ekşili, ayva, frenk, kabak, kilis, yoğurtlu, patlıcan, simit, elma, sebzeli, mantar, tas kebap olarak 32 çeşit yapılmaktadır.

Belli başlı yemekleri şöyle sayılabilir: Antep katmeri, beyran, yuvalama, patlıcan kebabı, soğan kebabı, dolama/fıstık sarma, nohut dürümü, içli köfte.

Buna benzer daha birçok gezi, tatil ve gastronomi içerikli paylaşımlar için YouTube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Ümit Akbaba

Selam, ben Ümit. Eşim Serap ve oğlumuz Metehan ile #Türkiye'yi gezmeye devam ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri