Keşfet

Bursa Gezilecek Yerler

Bursa Gezi Rehberi

Bursa gezilecek yerler açısından en önemli iller arasındadır. İstanbul’dan kalkan Yenikapı-Mudanya feribotu ile yaklaşık 90 dakikalık bir yolculukla Mudanya’ya ulaşılabilir. Mudanya’dan ise Saitabat köyüne geçilebilir. Bu yolculuk ise yaklaşık 1 saat sürecektir. Bu köyün serpme kahvaltısı meşhur olduğu için kahvaltı yapılabilir. Ardından ise Cumalıkızık yaklaşık 20 dakika sürer.

Unesco tarafından koruma altına alınan bu köy otantikliği ve tarihiyle muhakkak uğranılması gerekilen bir yer. Cumalıkızık ile Gölyazı arası ise yaklaşık olarak 1 saat sürer. Burası ufak bir adacık gibidir. Ulabat gölü üzerinde bulunur. Ada turları tekne turu yapılabilir. Gölyazı’ dan merkeze ulaşmak ise 1 saat alır. Ardından merkezin tadı çıkarılabilir.

Bursa Gezilecek Yerler

Bursa denince akla İskender ve kestane şekeri gelir. İskender yemeden dönülmemelidir. Merkezde bulunan pek çok restoranda İskender afiyetle yenilebilir. Şunu belirtmek gerekir ki kalabalıkta İskender yemek biraz sancılı bir bekleyişe sebep olabilir. Sabırlı olunması önerilir. Merkezde pek çok hamam bulunur.

1-24
Bursa gezilecek yerler

Bu hamamların şifalı sularından yararlanılması gerekir. Çünkü Bursa doğal ve zengin yeraltı su kaynaklarına ev sahipliği yapar. Tarihi keçeli Kadın Hamamı, Çekirge Hamamı ve Mahkeme Hamanı bazı tarihi hamamlardandır. Bursa’ya gelmişken bir kahvaltıda tahinle pide yenmesi yerli ve yabancı turistlere muhakkak önerilir. Oradan Tarihi Kozahan’a gidip ipek tekstilinin ileri gelen dükkânları gezilebilir. Hanlar bölgesi ve Ulu Cami ise diğer meşhur mekânlardandır.

1-25

Bursa Yeşil Cami ve Yeşil Türbe

Bursa’nın Yeşil semtinde bulunur. Cami 1419 senesinde Çelebi Sultan Mehmet tarafınca yaptırılmıştır. Yeşil Camii’nin mimarı ise Hacı İvaz Paşa’dır. Planı ise ters T şeklindedir. Girişinde bir taç kapı bulunur. Bu taç kapı taş oymacılığımızın değerli bir örneğidir. Kapısının kemerinde yeşil taşlar ve mermerler kullanılmıştır.

Bu kapıların her iki yanında pencereler bulunur. Pencerelerin arasında dış mihrap vardır. Hepsinde de ince bir sanat ve taş işlemeciliği bulunur. Süslemelerin tamamı Nakkaş Ali tarafından yaptırılmıştır. Caminin tavanları, duvarlarıyla harika çinilerle bezelidir. Yeşil Türbe ise Yeşil Cami’nin karşısındaki tepede bulunur. Selçuklu Devleti’nin kümbet geleneği ile 8 köşeli olarak tasarlanan türbede pek çok zat gömülü olsa da en tanınanları Çelebi Sultan Mehmet’in kızlarıdır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri