Dini-Kültür TurlarıGezi Turlarıİzmir

Efes Antik Kenti Gezilecek Yerler

Efes Antik Kenti Nerede?

Efes Antik Kenti İzmir’in Selçuk ilçesine bağlıdır. Oldukça verimli topraklara sahip bir liman şehri olduğu için yıllardır gösterilen ilgi çok yüksektir. Turistlerinde tarih koktuğu için ilgisini hep canlı tuttuğu bir ören yeridir.

Eğer özel arabayla gelinecekse özel arabanın park edilip geri kalan yaklaşık 5 km’lik yolu faytonlarla gidildiği rampa bir ulaşıma sahiptir. Giriş yapıldıktan sonra sırasıyla kent gezilip Artemis Tapınağı gibi çok değerli kalıntılar görülebilir. Eski zamanlardaki amfi tiyatro kalıntıları ziyaretçilerin özellikle ilgisindedir.

Efes Antik Kenti Gezi Turu

Yılın her mevsimi oldukça güzel olsa da özellikle Mayıs ayı gezi için ideal bir aydır. Yaz ayları çok kalabalık olduğu için ve sıcak havadan dolayı pek önerilmez. Eğer yazın gelinecekse çantada bolca su şapka ve güneş kremi olması önerilir. Öyle kısa sürede biten bir alan değildir. Büyük bir metropol olduğu için ziyaretçilerin en az 2 en fazla 3 saatini ayırarak planlamalarını yapmaları gerekir.

1-18

Hatta civardaki Meryem Ana Evi ve Artemis Tapınağı’na da uğranılacak ise bu tur 5 saate yakın sürebilir. Giriş ücretlidir. Ücretler değişken olduğu için yetkili birinden öğrenilmesi önerilir. Müzekart geçerlidir. Satış noktasından eğer Müzekart yoksa kolaylıkla edinilebilir.

Ziyaretçi Saatleri

Efes Antik Kenti her gün açıktır. Sadece dini bayramların ilk gününde öğlene kadar kapalıdır. Onun dışında yazın sabah 08.00’dan akşam 19.00’a kışın ise sabah 08.30’dan akşam 18.00’a kadar hizmet veriyor. Ekim ayında kış saatine, Nisan ayında ise yaz saatine geçiliyor. Aracıyla gelenler için ücretli otopark mevcuttur. Tarihi kente günübirlik ya da konaklamalı turlarla gelinebilir. Ama kişinin kendi imkânlarıyla gezmesi de mümkün.

2-9

Kentin İçindekiler

Liman Caddesi; oldukça uzun kenarlarında tarihi sütunlar olan bir caddedir. Efes Antik Tiyatrosu; Antik çağın en büyük ve en eşsiz açık hava tiyatrosudur. Bu tiyatro 24.000 kişilik devasa bir kapasiteye sahip. Sahne kısmı günümüzde yıkılmış durumdadır.

Ticari Agora; ise kentin ticari merkezi ve pazar yeridir.  Depremler sebebiyle hasarlıdır. Celsus Kütüphanesi; Efes Antik Kenti‘ndeki en güzel yapılardan biridir. Dışarıdan görüntüsü iki kat gözükse de içeriden tek kat üzerine inşadır. Özellikle gezilmesi gereken harika bir mekandır.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri