Antalya’nın Mavi Dünyası: Kemer Gezilecek Yerler
Kemer Gezi Rehberi - Kemer Nerede?
Mavi bir yolculuk mu planlıyorsunuz? Tüm eşyalarınızı hazırlayın ve bizimle birlikte Antalya Kemer gezisi zevkini yaşayın! İşte Kemer gezilecek yerler…
Başlıklar
Kemer Nerede?
Kemer, Akdeniz Bölgesi illerinden biri olan Antalya’nın en güzel ilçelerinden biridir. Türkiye ve Antalya’nın turizmi için büyük ölçüde önem taşıyan Kemer, Antalya merkeze 40 kilometre mesafede bulunmaktadır. 52 kilometreye yakın bir kıyı şeridine sahip olan bölgeye düzenlenecek bir Kemer gezilecek yerler yaz tatiliniz için harika bir program olacaktır. Deniz yönünden ziyade tarihi ve doğal zenginlikleri ile Kemer herkesin mutlaka bir kere gelip görmesi gereken bir yer olmaktadır. Yerleşke, İstanbul’a 760 km, Ankara’ya ise 580 km mesafede bulunmaktadır. Buraya özel araçla veya kara yolu – hava yolu gibi seçeneklerle ulaşım sağlamanız mümkündür.
Kemer Hakkında
Tarihi MÖ 690 yıllarına dayanan Kemer’in kuruluşu ise Phaselis Antik Kenti’nin kurulmasına kadar uzanmaktadır. Kemer gezilecek yerler arasında görüp gezeceğiniz bu antik kentin yaşam alanı özelliğini yüzyıllar içerisinde yitirmesi ile birlikte 1910 yılına gelindiğinde, günümüzün Kemer olarak adlandırıldığı bölgeye Eski Köy adı verilmiş ve insanlar burayı yeniden bir yerleşim merkezi haline getirmiştir. Zaman içerisinde yaşanan sel gibi doğal afetler sebebiyle halk kendini koruma amaçlı setler, taş duvarlar örmüştür. Boyutu 23 kilometreyi bulan bu taştan setler, bölgenin Kemer adıyla kullanılmasına neden olmuş ve yerleşke günümüzdeki ismini bu şekilde almıştır.
Kemer Gezisi Sırasında Gezilecek Yerler
Kemer, her yıl binlerce turist tarafından ilgi gören, yılın 300 gününe yakın zaman diliminde güneşli bir havaya sahip olmasıyla birlikte 7-8 ay deniz turizmini aktif olarak devam ettiren bir yer olması sebebiyle, herkes için güzel bir tatil fırsatı yaratmaktadır. Kemer gezilecek yerler arasında gidip görebileceğiniz birçok tarihi ve doğal güzellikte alan bulunmaktadır.
Phaselis Antik Kenti
Tekirova Köyü yakınlarında bulunan Phaselis Antik Kenti, Kemer merkeze yaklaşık 12 km mesafede bulunmaktadır ve buraya ulaşım için özel araç kullanılacağı gibi, Kemer’den kalkan servisleri kullanmak da mümkündür. MÖ 7. Yüzyılda kurulduğu bilinen antik kent, Rodos Krallığı, Büyük İskender ve Persler gibi birçok devlete ev sahipliği yapmıştır. Bünyesinde Su Kemeri, Nekrepol, Domitian Agorası ve Phaselis Antik Tiyatrosunu da bulunduran bölgeye giriş ücreti ortalama 20 TL’dir ve saat 08.00-19.00 arasında hizmet vermektedir.
Göynük Kanyonu
Kemer gezilecek yerler arasında görmeniz gereken yerlerden bir diğeri de Göynük Kanyonu’dur. Kemer’de bulunan Göynük tatil beldesinden 4 km uzaklıkta bulunan kanyon, yükselen bir şelale ve doğa yürüyüşü alanları ile doğaseverlerin ilgi noktalarının başında gelmektedir. Ayrıca kanyon girişinde su vb. ihtiyaçlarınız için restoran, büfe gibi işletmeler bulunmakta ve bölgeye giriş ücretsizdir. Bunlara ek olarak adrenalin seviyesini yükseltebileceğiniz kanyon üzerinden iple geçmek, paintball oynamak gibi etkinliklere katılma fırsatınız da bulunmaktadır.
Molla Deliği Mağarası
Bölgede bulunan doğa harikalarının başında gelen bu mağara, Kemer gezilecek yerler listesinde mutlaka yerini almalıdır. Tahtalı Dağı’ndan yaklaşık 910 m yükseklikte bulunan mağara 2364 m yüksekliğe sahiptir. Yüzyıllara karşı sapasağlam duran Molla Deliği Mağarası her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamakta ve yalnızca yürüyüş ile sağlanabilen ulaşıma kimse kulak asmadan mağarayı görmeye gitmektedir. Mağaranın ilginç yanlarından biri birçok kola sahip olması ve sonunda bir gölet bulunmasıdır. Fakat bu gölete ulaşmak fazlasıyla zordur.
Beldibi Mağarası
Kemer merkeze 19 km mesafede bulunan Beldibi Mağarası, Kemer gezilecek yerler listenizde mutlaka yerini alması gereken bir başka doğa harikasıdır. Tarih öncesi dönemlere dair kalıntıları bünyesinde bulunduran mağara, bu geçmişi sebebiyle her yıl birçok turistin ilgi noktası olmaktadır. Aşağı ve Yukarı olmak üzere iki parçaya ayrılan mağara deniz seviyesinden ortalama 25 m yükseklikte bulunmaktadır ve sahip olduğu manzarasıyla birlikte geziniz sırasında güzel kareler yakalamanıza olanak sağlayacaktır.
Kemer’de Ne Zaman Yapılır?
İklim özellikleri bakımından Akdeniz ikliminin etkilerinin görüldüğü Kemer’de, sıcak ve ılıman bir hava hakim olmaktadır. Yılın 5/6’sı yani 300 güne yakın kısmı güneşli geçen Kemer, kış aylarını da çok soğuk olmamakla birlikte yağmurlu geçirmektedir. Bu neticede Kemer gezisi yılın 4 mevsimi yapılabilmektedir.
Kemer Gezisi Yaparken Ne Yenir? Ne yapılır?
Kemer, Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerine ulaşabileceğiniz bir bölgedir ve tatil sırasında açlığınızı bastırabileceğiniz, keyifli vakit geçirebileceğiniz pek çok kafe ve restoranı bünyesinde bulundurmaktadır. Yöresel lezzetlerden Oğmaç çorbası, kulaklı çorbası, dübari çorbası ve ekşi aşını deneyebilir ayrıca Mahluta adı verilen özel bir mercimek çorbasının tadına bakabilirsiniz. Kemer gezisi sırasında merkez ve kıyı kısımlarda bulunan çoğu restoranda bulabileceğiniz lezzetler arasında, babagannuş ve patates dolması gibi yemekleri de tercih edebilirsiniz.
Bunun dışında tatilde yapılabilecek aktiviteler listenize eklemeniz gerekenlerden biri, Yörük Pazarı’na uğrayarak geziniz için hatıralar almak olacaktır.
Kemer Gezisi Tavsiyeler
Kemer, birçok koya sahip bir tatil beldesidir. Size önerebileceğimiz bölge ise mavi bayrağa sahip olan Ayışığı Plajı olacaktır. Kemer özellikle yabancı turistler buraya çok ilgi göstermekte ve plaj her sene dolup taşmaktadır. Tatiliniz sırasında en az bir gününüzü burada geçirerek eğlencenin ve denizin tadına doyabilirsiniz. Antalya’ya geldiyseniz görmeniz gereken yerler arasında Manavgat‘ta var: Antalya Manavgat Gezisi & Manavgat Şelalesi Gezi Rehberi!
Bu içerikte Antalya’nın en turistik ilçelerinden biri olan Kemer hakkında gerekli olabilecek tüm bilgiler verilmiştir. Kemer, Antalya gezinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.
Buna ek olarak daha fazla yer keşfetmek ve farklı tatil fikirleri edinmek için YouTube kanalımızdaki içeriklere de göz atabilirsiniz.
- Çıralı Gezi Rehberi içeriğimiz için tıklayın.