Karavanla doğal cennetleri görmeye karar verdiğinizde Narlıkuyu karavan tatili, deneyimlemeniz gereken bir fırsattır. Narlıkuyu, ziyaretçilerini ağırlıyor.
Başlıklar
Narlıkuyu Hakkında
Narlıkuyu, turistik bir koydur. Daha sonraları 1990’lı yıllarda Narlıkuyu koyu etrafında gelişen yerleşim sonucu burada bir belediye kurulmuştur. Orta Çağ’daki adı Porto Calamie olan Narlıkuyu Mersin’in Silifke ilçesine bağlıdır. Soğuk ve tatlı suyu ile diğer koylardan biraz daha farklı olan Narlıkuyu aslında Mersin’deki tek koy değildir. Yine de turistlerin ve yerli halkın sık sık tercih ettiğini en önemli noktalardandır. Adeta bir doğal cennet olan Narlıkuyu’da karavan tatili yapmak isteyen kişiler de azımsanamayacak bir sayıda. Narlıkuyu karavan tatili, Mersin’de karavanla yolların hâkimi olmak isteyenleri bekliyor.
Roma İmparatorluğu dönemine denk gelen sürede Porto Calamie ismini almış olan Narlıkuyu’da 4. yüzyıldan kalma bina öreni bulunmaktadır. Bu binanın İstanbul adalarının valisi olan Korykoslu Poimenios tarafından yaptırıldığı anlaşılan detaylardan biridir. Ören yerinin bir hamam ve aynı zamanda bir vaftizhane olarak kullanıldığı bilinmektedir. Mersin’deki en önemli doğal eserlerden biri olan Cennet Obruğu’ndan gelen yeraltı sularıyla beslenen ören yerinin girişinde bir kitabesi bile bulunur.
Birçok tarihi güzelliğin yanında doğal güzellikleri ile de göz kamaştıran Narlıkuyu, dışarıdan gelenlerin kamp ve karavan tatillerinde sık sık tercih ettiği eşsiz bir cennettir. Karavan severseniz, Narlıkuyu’da yapacağınız karavan tatilinin rehberi başlasın!
Narlıkuyu Karavan Tatili Rehberi
Narlıkuyu’da karavan tatili yapacaksanız, aracınızı çekebileceğiniz birçok alan var ancak tesis olarak bu işi yapan çok fazla yer yok. Bu sebeple su ve elektrik konusunda çok fazla yardım alabileceğiniz yerler yok. Buna rağmen Narlıkuyu, karavancıların oldukça sevdiği bir bölge oluyor.
Akyar koyu, Narlıkuyu içerisinde bir başka koy. Akyar koyundaki karavan ve kamp alanını kullanabilirsiniz. Çok fazla imkânın olmadığını, eksiksiz bir şekilde gelmeniz gerektiğini belirtelim. Eksiğiniz olmadığında ise Akyar koyu karavan alanında denize sıfır bir Narlıkuyu karavan tatili sizi bekliyor olacak!
Tüm eksiklerinizi tamamlayıp Narlıkuyu’daki karavan tatilinize başladıysanız gezilecek yerlere de göz atmak isteyebilirsiniz çünkü karavan tatilinin olmazsa olmazı bölgedeki güzellikleri görmektir. Görebileceğiniz bazı yerler:
- Cennet Cehennem Mağaraları
- Astım Dilek Mağarası
- Üçgüzeller Mozaik Müzesi
Bu noktalar sayesinde, deniz kenarında karavanınızla keyifli vakit geçirirken bir yandan da Narlıkuyu’nun tarihi mekanlarını görmüş olacaksınız. Şimdiden iyi tatiller!
Narlıkuyu Karavan Tatili Yaparken Ne Yenir?
Narlıkuyu, tipik bir Mersin mutfağı örneği sergiler. Akdeniz lezzetleri ve farklı kültürlerin aynı yerde yaşamasından kaynaklanan zengin bir damak tadı Narlıkuyu’da da bulunur. Ancak genellikle burası yörüklerin yaşadığı bir bölge olduğu için Mersin yörüklerinin yemekleri ağırlıktadır.
Günlük hayatlarında balığı çok fazla tüketirler. Lagos, Çupra gibi balık çeşitlerini her restoranda bulabilirsiniz. Patates kızartması ve kaya koruğu turşusu ile balık yiyebilirsiniz. Birçok restoranı da bünyesinde barındıran Narlıkuyu karavan tatili sırasında asla aç kalmazsınız.
Silifke ilçesine bağlı olan Narlıkuyu’ya Silifke yoğurdunu deneyebilirsiniz. Yoğurduyla ünlü olan Silifke’de birçok yerde bu lezzetli yoğurda ulaşabilir ve tadına bakabilirsiniz.
Eğer balık yemiyorsanız ve klasik lezzetleri denemek isterseniz Mersin’in meşhur yemeklerini deneyebilirsiniz: Mersin’in Meşhur Yemekleri: En Meşhur 5 Yemek
Narlıkuyu’ya Ulaşım
Karavan tatilinizi başlattıysanız, Narlıkuyu’ya gidişinizi anlatıyoruz! Mersin’e geldiğinizde Mersin-Silifke yolu üzerinden ilerlemelisiniz. Bu yolda birçok tabela size yardımcı olacaktır. Narlıkuyu ile Mersin merkezi arası yaklaşık 75 kilometre. Silifke ve Narlıkuyu arası ise 20 kilometre. Narlıkuyu karavan tatili yapmak istiyorsanız Silifke’ye ulaşım oldukça kolay.
Düz bir güzergâh üzerinde uzanan Mersin-Silifke yolunu takip ederek önce Silifke ilçesine daha sonra oradan Narlıkuyu’ya varan yolu kullanarak Narlıkuyu’ya varabilirsiniz. Tabelalar Mersin-Silifke yolu üzerinde olduğunuz sürece size yardımcı olacaktır.